Я просто обожнюю цей салат.
Інгредієнти
Баклажан – 12 шт | |
Болгарський перець – 18 | |
Гострий перець – 2 | |
Домашній томат – 3 літра | |
Часник – 200гр | |
Сіль – 2 ст. л. | |
Оцет (9%) – 1 склянка | |
Цукор – 1 склянка | |
Рослинна олія – 1 стакан |
Зимовий овочевий салат на зиму виходить дуже смачний, люблю їсти його з м’ясом, з гарніром і просто з хлібом… Хоч і готуватися він на зиму… але в нашій родині його починають відкривати вже на початку вересня.
Покроковий рецепт
Всі овочі потрібно добре промити під проточною водою. Беремо саму велику каструлю, яка у вас є. Наливаємо в неї домашній томат, додаємо оцет, сіль, цукор і рослинне масло.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
Болгарський перець очистити від нутрощів і нарізаємо на маленькі шматочки. У закипілий томат додаємо болгарський перець і варимо ще 3-5 хвилин.
Баклажани очищаємо і режим на невеликі шматочки. Викладаємо баклажани в томат і варимо ще 10-15 хвилин.
Гострий перець і часник перекручуємо через м’ясорубку і додаємо до томату. Варимо ще 5 хвилин-і готово. Далі розкладаємо салат по банкам і закручуємо.