Інгредієнти
Картопля – 6 штук | |
Молоко – 0,5 склянки | |
Сіль – 1,5 чайних ложки | |
Масло – 80 грам | |
Фільтрована вода – на-віч |
Картопля – досить доступний і популярний продукт у Росії. Тому існує величезна кількість рецептів з використанням цього інгредієнта. Але найпоширеніше і улюблене нами – це звичайно ж картопляне пюре. Його готують і для повсякденного сімейного вечері, і в якості гарніру на святкові обіди. До того ж картопляне пюре досить легко приготувати.
Покроковий рецепт
Моєму картоплю чистимо в каструлю з водою. Потім зливаємо воду і заливаємо фільтрованою водою.
Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння. Додаємо 1,5 ложки солі. Варимо до моменту, коли картопля стане м’яким (перевіряємо виделкою, якщо легко протикається – готова). Обережно зливаємо гарячу воду, потрібно відкрити злегка теплу воду, щоб не пошкодити злив в раковині.
Молоко доводимо до кипіння. Заливаємо їм картоплю, додаємо масло.
Беремо толкушку і товчемо. Картопля готовий. Щоб він довше залишався гарячим можна накрити щільною тканиною.