Бісквітний торт з суфле під шоколадною глазурю

Смачний рецепт торта з суфле для всієї родини!

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйце — 4 шт.
Цукор — 40 г
Какао-порошок — 5 г
Борошно пшеничне вищого сорту (або крохмаль) — 50 г (60 г)
Для масляного крему:
Масло вершкове — 300 г
Молоко згущене з цукром — 150 г
Ванілін — на кінчику ножа
Коньяк — 1/2 чайної ложки
Для суфле:
Яйця (білок — 3 шт.
Цукор — 180 г
Вода для сиропу — 50 мл
Желатин — 15 г
Глазур:
Шоколад — 100 г
Вершкове масло — 30 г

Як приготувати Бісквітний торт з суфле під шоколадною глазур’ю

Рецепт смачного торта з суфле, политий шоколадний глазур’ю.

Покроковий рецепт

Курячі яйця збити з цукром до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Додати частинами просіяне борошно або картопляний крохмаль, перемішати. потім додати просіяне какао. Замісити тісто.

                                                                                                     

Тісто вилити у змащену маслом форму. Випікати при температурі 220 градусів близько 20-25 хвилин. перевірити готовність можна дерев’яною паличкою. Бісквіт повинен пружинити при натисканні рукою. Готовий бісквіт охолоджують і розрізають на 2-3 коржа.

                                     

Готуємо крем. Масло збити до пишної маси, поступово додаючи згущене молоко. Потім додати ванілін і тонкою цівкою влити коньяк.
                                                                       

Дивіться також:  Печінковий торт з яловичої печінки з овочами

Готуємо суфле. Желатин замочити у воді на 40 хвилин. По закінченні часу відкинути на сито, щоб зайва вода скла. Далі…розтопити желатин на водяній бані.

Цукор змішати з водою і на невеликому вогні довести до кипени. Варити суміш до появи на поверхні великих бульбашок.

Білки (обов’язково охолоджені!) збити до піків (стійкої піни). Продовжуючи збивати білки, вливають у білки тонкою цівкою гарячий сироп. Після вводять підготовлений желатин.

                                                                        
Тепер суфле потрібно охолодити. Далі його з’єднують з 1/4 масляного крему і акуратно, не поспішаючи перемішують.

Коржі бісквіту промащують залишилися кремом. Укласти коржі у форму (краще всього використовувати роз’ємну). Вилити зверху суфле і охолоджують торт. Зняти бічну частину форми.

Приготувати глазур. Гіркий шоколад розтопити на водяній бані, додавши вершкового масла. Полити торт шоколадною глазур’ю.