Бісквітний торт з суфле під шоколадною глазурю

Бісквітний торт з суфле під шоколадною глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт смачного торта з суфле, политий шоколадний глазур’ю.

Покроковий рецепт

Курячі яйця збити з цукром до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Додати частинами просіяне борошно або картопляний крохмаль, перемішати. потім додати просіяне какао. Замісити тісто.

                                                                                                     

Тісто вилити у змащену маслом форму. Випікати при температурі 220 градусів близько 20-25 хвилин. перевірити готовність можна дерев’яною паличкою. Бісквіт повинен пружинити при натисканні рукою. Готовий бісквіт охолоджують і розрізають на 2-3 коржа.

                                     

Готуємо крем. Масло збити до пишної маси, поступово додаючи згущене молоко. Потім додати ванілін і тонкою цівкою влити коньяк.
                                                                       

Готуємо суфле. Желатин замочити у воді на 40 хвилин. По закінченні часу відкинути на сито, щоб зайва вода скла. Далі…розтопити желатин на водяній бані.

Цукор змішати з водою і на невеликому вогні довести до кипени. Варити суміш до появи на поверхні великих бульбашок.

Білки (обов’язково охолоджені!) збити до піків (стійкої піни). Продовжуючи збивати білки, вливають у білки тонкою цівкою гарячий сироп. Після вводять підготовлений желатин.

                                                                        
Тепер суфле потрібно охолодити. Далі його з’єднують з 1/4 масляного крему і акуратно, не поспішаючи перемішують.

Коржі бісквіту промащують залишилися кремом. Укласти коржі у форму (краще всього використовувати роз’ємну). Вилити зверху суфле і охолоджують торт. Зняти бічну частину форми.

Приготувати глазур. Гіркий шоколад розтопити на водяній бані, додавши вершкового масла. Полити торт шоколадною глазур’ю.