Рецепт смачного торта з суфле, политий шоколадний глазур’ю.
Покроковий рецепт
Курячі яйця збити з цукром до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Додати частинами просіяне борошно або картопляний крохмаль, перемішати. потім додати просіяне какао. Замісити тісто.
Тісто вилити у змащену маслом форму. Випікати при температурі 220 градусів близько 20-25 хвилин. перевірити готовність можна дерев’яною паличкою. Бісквіт повинен пружинити при натисканні рукою. Готовий бісквіт охолоджують і розрізають на 2-3 коржа.
Готуємо крем. Масло збити до пишної маси, поступово додаючи згущене молоко. Потім додати ванілін і тонкою цівкою влити коньяк.
Готуємо суфле. Желатин замочити у воді на 40 хвилин. По закінченні часу відкинути на сито, щоб зайва вода скла. Далі…розтопити желатин на водяній бані.
Цукор змішати з водою і на невеликому вогні довести до кипени. Варити суміш до появи на поверхні великих бульбашок.
Білки (обов’язково охолоджені!) збити до піків (стійкої піни). Продовжуючи збивати білки, вливають у білки тонкою цівкою гарячий сироп. Після вводять підготовлений желатин.
Тепер суфле потрібно охолодити. Далі його з’єднують з 1/4 масляного крему і акуратно, не поспішаючи перемішують.
Коржі бісквіту промащують залишилися кремом. Укласти коржі у форму (краще всього використовувати роз’ємну). Вилити зверху суфле і охолоджують торт. Зняти бічну частину форми.
Приготувати глазур. Гіркий шоколад розтопити на водяній бані, додавши вершкового масла. Полити торт шоколадною глазур’ю.