Суп-пюре з гарбуза в мультиварці

Час приготування: 40 хвилин

З кожним приходом осені мене долають думки, що приготувати з гарбуза… І я кожен раз «малюю» у себе в голові, яке смачне, ароматне, яскраво-руде страву у мене вийде…

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Невелика гарбуз — 1 шт.
Вершки — 50 мл
Масло (за бажанням) — 10 гр
Розмарин — дві гілочки
Цукор — за вашим вподобанням
Сіль — за вашим вподобанням
Грінки — кілька
Зелень свіжа (кріп) — 1 гілочка

Як приготувати Суп-пюре з гарбуза в мультиварці

В наш час гарбузовий суп набув особливої популярності, оскільки він виділяється з ряду своїх конкурентів не тільки незвичайним смаком і приємним ароматом, але і ситні, тому його часто застосовують у їжу люди, охочі скинути зайву вагу.

Отже, давайте розглянемо основні правила приготування гарбузового супу.
Підготовка продуктів: 20 хвилин

Покроковий рецепт

1

1. В першу чергу необхідно підготувати невелику зрілу гарбуз з темно-помаранчевої м’якоттю. Перед варінням її потрібно помити і розрізати на невеликі частини, таким чином, ви спростите витяг неїстівних нутрощів.

2

2. Далі очистіть гарбуз від шкірки і розділити на маленькі квадратні шматочки. Цей процес необхідно здійснювати овочевим ножем, оскільки керамічне або довге й тонке лезо вважається дуже крихким для цієї справи і запросто може поламатися.

3

3. Покладіть нарізані кубики гарбуза в чашу мультиварки, додайте в неї дві чайних ложки цукру, маленьку щіпку солі, гілки свіжого розмарину. Залийте холодною водою і поставте на режим гасіння до моменту приготування продукту, приблизно на 30 хвилин.

4

4. По закінченні часу, помістіть зварений гарбуз в блендер і подрібніть до консистенції пюре, після чого з’єднайте з гарбузовим бульйоном і додасте на свій розсуд цукор, сіль, масло і вершки. Ви можете самі регулювати густоту супу.

5

5. Подавайте гарбузовий суп-пюре в тарілочці з грінками, притрусивши січеною зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Плов з куркумою