Телятину по-мексиканськи, смажена

Це традиційне мексиканське блюдо готується дуже швидко і досить просто.

Інгредієнти

горіхове масло ароматне — за смаком
невеликий лайм — одна штука
чилі соус — 30 мл
ароматизована сіль харчова — за смаком
чорний перець середнього помелу — за смаком
будь-які спеції для страв з м’яса — 15 г
вирізка теляча — 500 г
зелень — при подачі

Як приготувати Телятину по-мексиканськи, смажена

Мексиканське блюдо можна приготувати дуже швидко, правда, попередньо телятину потрібно буде деякий час потримати в спеціальному маринаді з спецій, лаймового соку і соусу чилі. Далі мариновану телятину залишається лише обсмажити в сковороді з товстим дном, обсмажене м’ясо виходить дуже смачним, пікантним і ніжним.

Інгредієнти:

– горіхове масло ароматне (за смаком);

– невеликий лайм (одна штука);

– соус чилі (37 мл);

– ароматизована сіль харчова (за смаком);

– чорний перець середнього помелу (за смаком);

– будь-які спеції для страв з м’яса (17 р);

– вирізка теляча (480 г):

– салатні листя великі для подачі (за смаком).

Покроковий рецепт

Послідовність приготування:
Телячу вирізку дуже ретельно промити у великій кількості води, після цього викласти на блюдо і підсушити, потім нарізати довгими тоненькими смужками.

Відправити нарізану телятину в миску, додати перець середнього помелу, а також соус чилі, влити проціджений сік, попередньо віджатий з лайма. Насипати в цю ж посуд якісь спеції для м’ясних страв.

Після цього добре перемішати інгредієнти, накрити миску з м’ясом в гострому маринаді шматком харчової плівки або кришкою, після чого години на два відправити її в холодильник.

По закінченні вищевказаного часу підготувати якусь глибоку важку сковороду, влити в неї достатню кількість горіхового масла.

Дивіться також:  Манти з мясом і картоплею на сковороді

Як тільки масло стане дуже гарячим, в ньому обсмажити до рум’яного відтінку телятину, просочену гострим маринадом, потім перекласти приготоване м’ясо на блюдо. Присипати м’ясо січеною зеленню.

Подавати телятину, приготовлену по-мексиканськи, з рисом або запеченою картоплею.