Якщо хочеться побалувати рідних після ситної трапези, то варто приготувати легке суфле з абрикосів.
Інгредієнти
абрикоси – 500 г | |
яйця – 6 шт. | |
вершки – 1 стакан | |
вершкове масло – шматочок | |
крохмаль – 1 ложка | |
лимонний сік – 1 ложка | |
цукор – 1 ложка |
На готування не піде багато часу, зате ласощі стане вдалим завершенням вечора.
Покроковий рецепт
Абрикоси промивають, очищають від кісточок і заливають чистою водою. Ставлять на плиту і варять десять хвилин, далі протирають через сито.
До отриманої абрикосовому пюре додають масло з вершками, крохмалем і цукром. Слідом вводять шість яєчних жовтків, нагрівають і збивають за допомогою міксера, щоб вийшла однорідна густа маса.
Яєчні білки окремо збивають в круту пінку, додають до абрикосової масі, вливають лимонний сік і збивають, поки маса не охолоне. Потім перекладають у форму і запікають півгодини при 110 градусах.
Ароматне повітряне суфле краще всього подавати в гарячому вигляді. Десерт не потребує прикрасах.