Антрекот, запечений з горіхами і помідорами

Антрекот, запечений з горіхами і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Публікую рецепт давно обіцяного свинячого антрекота. Мабуть, страва здається крутим, але насправді готується просто. Вправність потрібна лише при розрізуванні м’яса, роблячи надрізи. Для полегшення різання, можу лише порадити на деякий час покласти м’ясо в морозильну камеру, і трохи підморозити його. М’ясо трохи «схопитися» і його легше буде різати.

Що таке антрекот? Антрекот (французьке слово) – м’якоть м’яса розміром в долоню, зрізаного між хребтом і ребрами. Антрекот буває і на кістки, в даному випадку тонкий край ріжуть по кістках і готують разом з кісточкою. У рецептах іноді зустрічається назва подвійний антрекот – це м’ясні шматочки, вирізані між 2 ребрами.

На приготування прожареного антрекота на плиті (на сковороді) йде близько 10 хвилин. Мій рецепт – запечений антрекот. Час запікання становить близько 15 хвилин. Щоб м’ясо вийшло соковитим, починайте перевіряти його готовність вже через 10 хвилин, не пересушите! Щоб не вийшло банально запечене м’ясо, я вирішила додати подрібнені горіхи (мигдаль і волоські, ви можете використовувати інші, на свій смак) і помідори. Свинячий антрекот запекался в духовці під сирною шапкою. М’ясо дуже смачно їсти з гірчицею і овочами. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Покроковий рецепт