Апельсиновий білковий кекс

Апельсиновий білковий кекс – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запашний, смачний, апетитний, невагомий кекс! Його можна просочити глазур’ю на основі цукрової пудри і апельсинового соку або просто присипати його пудрою.

Покроковий рецепт

Апельсин ретельно миємо, натираємо ароматну, помаранчеву цедру за допомогою дрібної терки, не зачіпаючи білий шар шкірки, інакше буде гірчити, тиснемо з фрукта сік.

Пшеничне борошно пропускаємо через ситечко разом з пекарським порошком.

Змішуємо суміш з пшеничного борошна і пекарського порошку з сіллю і цитрусової цедрою.

Холодні яєчні білки збиваємо до пишної, стійкою, гладкою, блискучою маси, поступово підсипаючи білий цукровий пісок.

Збиваємо білки до повного розчинення цукрових частинок, готова білкова маса, повинна добре триматися на віночках.

До суміші з пшеничного борошна, пекарського порошку цедри і солі вливаємо віджатий апельсиновий сік і рафінована рослинна олія, розмішуємо, повинна вийти густа, сипка маса.

У сипку масу поступово вводимо збитий білковий крем по 1/3 перші дві порції вмішуємо інтенсивно.

Останню порцію білкового крему вводимо акуратними рухами знизу-вгору.

Форму для кексу промазуємо рослинним маслом, викладаємо апельсинове тісто.

Відправляємо кекс в розпечену духовку приблизно на 45-50 хвилин, готовність перевіряємо на суху лучинку.

Готовий запашний кекс виймаємо з жаркої духовки, злегка остудити його у формі, а потім на решітці.