Збити цукор з м’яким вершковим маслом в белесую піну.
Вбити яйце і збити повторно.
Просіяти борошно, продовжуючи збивати масу міксером.
Помістити тісто для основи в жаростійку форму для випічки, змастивши її вершковим маслом. Відправити в духовку до легкого зарум’янювання.
Готову основу обернути рамкою з фольги. (Якщо форма роз’ємна, цього робити не потрібно).
Приготувати крем. Для цього необхідно змішати апельсиновий сік з дрібкою солі, цукром і апельсиновою цедрою.
Просіяти борошно і збити крем. Додавати по одному яйця, збиваючи крем на низькій швидкості.
Вилити крем на основу і відправити в духовку ще на чверть години. Перевірити готовність пирога можна дерев’яної шпажкою.
Поки пиріг печеться, розтопити шоколад з допомогою пакета і окропу.
Прикрасити остиглий пиріг сіточкою з гарячого шоколаду і апельсинових часточок без шкірки.
При розрізі пирога добре видно, який він в розрізі – м’яка бісквітна основа і ніжний апельсиновий крем!
Нарізавши пиріг на порційні шматочки, можна подавати десерт до столу. Приємного апетиту!