Ароматна гречка з печерицями

Ароматна гречка з печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Доступний набір продуктів, готувати легко і швидко.

Інгредієнти

Гречка – 1 стакан
Печериці – 350 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Морква – 1 шт не обов’язково, можна і без неї
Часник – 1-2 зубчики за смаком
Рослинне масло – трохи для обсмажування
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Вода – 2 склянки

Як приготувати Ароматна гречка з печерицями

Коли думаєш, що ж приготувати на гарнір замість звичних макаронів або картоплі у всіх варіаціях, цей рецепт приходить на допомогу! Хоча такий варіант гречки легко може бути і самостійною стравою. Печериці можна замінити білими грибами, або будь-якими іншими на Ваш смак, гаманець і фантазію. Вегетаріанці оцінять цей рецепт! Так як страва готується просто і швидко, зіпсувати його практично неможливо, початківцям господаркам-кулінарам можна готувати без побоювань накосячілі!

Покроковий рецепт

Підготуємо продукти: миємо й чистимо овочі, промиваємо гречку.

Цибулю ріжемо дрібно, але якщо вам подобається смак смаженої цибулі, то можна і побільше. Часник подрібнюємо ножем.

Моркву тремо на дрібній тертці або ріжемо ножем на маленькі шматочки.


Гриби ріжемо досить дрібно, кубиками.

Починаємо обсмажувати на рослинній олії (краще оливкової) – першими будуть цибулю і часник.

Далі – морква. Перемішаємо.

Додамо гриби, перемішати і смажимо хвилин 5-7. Смачно і красиво, коли овочі трохи підрум’янені.

Додамо гречку і заллємо двома склянками води. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо улюблені приправи.

Тушкуємо до готовності 15-20 хвилин на тихому вогні.

Приємного апетиту!