Доступний набір продуктів, готувати легко і швидко.
Інгредієнти
Гречка – 1 стакан | |
Печериці – 350 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Морква – 1 шт не обов’язково, можна і без неї | |
Часник – 1-2 зубчики за смаком | |
Рослинне масло – трохи для обсмажування | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Вода – 2 склянки |
Коли думаєш, що ж приготувати на гарнір замість звичних макаронів або картоплі у всіх варіаціях, цей рецепт приходить на допомогу! Хоча такий варіант гречки легко може бути і самостійною стравою. Печериці можна замінити білими грибами, або будь-якими іншими на Ваш смак, гаманець і фантазію. Вегетаріанці оцінять цей рецепт! Так як страва готується просто і швидко, зіпсувати його практично неможливо, початківцям господаркам-кулінарам можна готувати без побоювань накосячілі!
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти: миємо й чистимо овочі, промиваємо гречку.
Цибулю ріжемо дрібно, але якщо вам подобається смак смаженої цибулі, то можна і побільше. Часник подрібнюємо ножем.
Моркву тремо на дрібній тертці або ріжемо ножем на маленькі шматочки.
Гриби ріжемо досить дрібно, кубиками.
Починаємо обсмажувати на рослинній олії (краще оливкової) – першими будуть цибулю і часник.
Далі – морква. Перемішаємо.
Додамо гриби, перемішати і смажимо хвилин 5-7. Смачно і красиво, коли овочі трохи підрум’янені.
Додамо гречку і заллємо двома склянками води. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо улюблені приправи.
Тушкуємо до готовності 15-20 хвилин на тихому вогні.
Приємного апетиту!