Відварна картопля з слабосоленої селедкочкой…мм-м. Одне з найулюбленіших страв на Русі. Даний рецепт відрізняється тим, що картопля служить “тарілочками” і рецепт додані креветки і паростки пшениці.
Інгредієнти
картопля – 4 шт. | |
креветки очищені – 70-100 г | |
вода – 1 стакан | |
оселедець слабосолона – 100 г | |
паростки пшениці – 50 г можна замінити на будь-листя салату | |
зелень для прикраси – будь-яка | |
мелений перчик – за смаком |
Відварна картопля з слабосоленої селедкочкой…мм-м. Одне з найпростіших і швидких страв на Русі. Даний рецепт відрізняється тим, що картопля служить “тарілочками” і рецепт додані креветки і паростки пшениці.Дане блюдо готується в мікрохвильовій печі.
Покроковий рецепт
Картоплини обробити і розрізати навпіл, покласти на тарілку і відправити в мікрохвильову піч для приготування на повній потужності на п’ять хвилин до готовності. Креветки помістити в посуд з водою, поставити в піч на повну потужність для варіння приблизно дві-три хвилини. Далі витягнути, рідина злити, креветкам дати охолонути. Оселедець (я беру готове філе) нарізати на невеликі шматочки, закинути в чашу з креветками. Туди ж додати паростки пшениці.
У охололих половинок картоплин видалити середину, перетворивши їх на тарілочки. Далі ці серединки нарізати дрібно. Закинути порізану картоплю в раннє приготовану суміш, підсолити, поперчити, заправити 1 ложкою майонезу і все перемішати.
У кожну половинку картоплини вмістити отриману масу. Подавати на стіл, прикрасивши перед подачею наявної зеленню.