Коли не знаєте, чим здивувати сім’ю, візьміть цей рецепт і приготуйте курку в духовці. Блюдо просте, але настільки смачне!
Інгредієнти
курка – тушка | |
лимон – 1 шт. | |
спеції – за смаком | |
сіль, чорний перець – за смаком | |
розмарин свіжий – 2-3 гілочки |
Я люблю готувати цілу курку: це набагато дешевше, ніж купувати окремі частини. І це так просто і легко. В основному… потрібна птах і прянощі. Курку можна приготувати по-різному: по-французьки, марокканським способом, середземноморським, іспанською… Фаршировану чи ні; з овочами і без; з соусом або в маринаді.
Якщо ви правильно приготуєте курку по цьому рецепту, то отримаєте чудове, соковите м’ясо з рум’яною хрусткою скоринкою скоринкою!
Час готування курки залежить від розміру. 1 кілограм птиці запікається близько 1 години.
Покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 180-200 градусів.
2. Тушку промийте. Видавіть трохи соку всередину курки і розмажте по поверхні (наскільки це можливо).
3. Лимон розрізати навпіл. Половину лимона засуньте глибоко в курку. Потім наповніть курочку часниковими зубчиками, травами за вашим вибором (на цей раз я використовувала кілька гілочок розмарину). Завершуємо процес підготовки, затикаючи курку другою половинкою лимона.
4. Протріть курку невеликою кількістю оливкової олії, а потім посоліть і поперчіть.
5. Загорніть курку в фольгу і покладіть птицю на деко. Відправте її в духовку запікатися. Приблизний час запікання: 1 кг птиці – 1 годину.
6. Мені подобається курка з хрусткою скоринкою. Тому за 15 хвилин до готовності я знімаю фольгу з тушки і включаю режим гриль, підрум’янюю тушку.
7. Подавайте птицю на великому блюді, красиво оформивши. Приємного апетиту!