Ароматна тушка курки, запечена в духовці

Ароматна тушка курки, запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Коли не знаєте, чим здивувати сім’ю, візьміть цей рецепт і приготуйте курку в духовці. Блюдо просте, але настільки смачне!

Інгредієнти

курка – тушка
лимон – 1 шт.
спеції – за смаком
сіль, чорний перець – за смаком
розмарин свіжий – 2-3 гілочки

Як приготувати Ароматна тушка курки, запечена в духовці

Я люблю готувати цілу курку: це набагато дешевше, ніж купувати окремі частини. І це так просто і легко. В основному… потрібна птах і прянощі. Курку можна приготувати по-різному: по-французьки, марокканським способом, середземноморським, іспанською… Фаршировану чи ні; з овочами і без; з соусом або в маринаді.

Якщо ви правильно приготуєте курку по цьому рецепту, то отримаєте чудове, соковите м’ясо з рум’яною хрусткою скоринкою скоринкою!

Час готування курки залежить від розміру. 1 кілограм птиці запікається близько 1 години.

Покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180-200 градусів.

2. Тушку промийте. Видавіть трохи соку всередину курки і розмажте по поверхні (наскільки це можливо).

3. Лимон розрізати навпіл. Половину лимона засуньте глибоко в курку. Потім наповніть курочку часниковими зубчиками, травами за вашим вибором (на цей раз я використовувала кілька гілочок розмарину). Завершуємо процес підготовки, затикаючи курку другою половинкою лимона.

4. Протріть курку невеликою кількістю оливкової олії, а потім посоліть і поперчіть.

5. Загорніть курку в фольгу і покладіть птицю на деко. Відправте її в духовку запікатися. Приблизний час запікання: 1 кг птиці – 1 годину.

6. Мені подобається курка з хрусткою скоринкою. Тому за 15 хвилин до готовності я знімаю фольгу з тушки і включаю режим гриль, підрум’янюю тушку.

7. Подавайте птицю на великому блюді, красиво оформивши. Приємного апетиту!