Крупно порубати черешкова селера, потім нашаткувати тоненькими півкільцями очищену цибулину, після цього необхідно промити риб’ячі плавники і голови.
Підготувати велику каструлю, викласти в неї голови з плавниками, додати нарізані овочі влити необхідну кількість відфільтрованої води.
Поставити посуд на помірний вогонь і варити хвилин двадцять інгредієнти під кришкою.
Додати в каструлю всі інші інгредієнти, продовжити процес варіння ще п’ятнадцять хвилин. Потім процідити приготований рибний бульйон, остудити його повністю і використовувати за своїм розсудом.
Якщо рибний бульйон з прянощами зварений був у великій кількості, то його можна просто заморозити і тримати в морозильній камері до того моменту, поки він не знадобиться.