Соус з нутом виходить дуже смачний і ароматний. З рисом він йде як основне блюдо, особливо у вегетаріанців.
Інгредієнти
Цибуля червоний – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Нут – 1 стакан | |
Помідори консервовані – 300 гр. | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Перець чилі мелений – 1/2 чайної ложки | |
Часник – 2 зубчики | |
Імбир мелений – 1 столова ложка | |
Зіра мелена – 1/2 їдальні ложки | |
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки | |
Томатна паста – 3 столові ложки | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Сіль – за смаком |
Продукти для приготування соусу легко знайти в магазині або на ринку.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування соусу з нутом.
Цибулю і часник дрібно порізати.
Моркву порізати брусочками.
У сковороду з розігрітою рослинною олією викласти цибулю, часник і моркву. Все обсмажити.
Нут відварити близько 30 хвилин.
Викласти в сковороду з овочами порізані помідори і томатну пасту. Гасити близько 3-5 хвилин.
Змішати всі спеції.
Додати в сковороду нут і спеції, сіль, добре перемішати. Тушкувати під закритою кришкою близько 5-7 хвилин.
Соус готовий. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту!