Ароматний соус з нутом

Соус з нутом виходить дуже смачний і ароматний. З рисом він йде як основне блюдо, особливо у вегетаріанців.

Інгредієнти

Цибуля червоний – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Нут – 1 стакан
Помідори консервовані – 300 гр.
Гарам масала – 1 столова ложка
Перець чилі мелений – 1/2 чайної ложки
Часник – 2 зубчики
Імбир мелений – 1 столова ложка
Зіра мелена – 1/2 їдальні ложки
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки
Томатна паста – 3 столові ложки
Масло рослинне – 3 столові ложки
Сіль – за смаком

Як приготувати Ароматний соус з нутом

Продукти для приготування соусу легко знайти в магазині або на ринку.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування соусу з нутом.

Цибулю і часник дрібно порізати.

Моркву порізати брусочками.

У сковороду з розігрітою рослинною олією викласти цибулю, часник і моркву. Все обсмажити.

Нут відварити близько 30 хвилин.

Викласти в сковороду з овочами порізані помідори і томатну пасту. Гасити близько 3-5 хвилин.

Змішати всі спеції.


Додати в сковороду нут і спеції, сіль, добре перемішати. Тушкувати під закритою кришкою близько 5-7 хвилин.


Соус готовий. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Фарширована гарбуз кус-кусом з овочами по-марокканські