Кнедлики, приготовані на основі сиру, виходять дуже м’якими і ніжними. А готувати їх можна до недільного сніданку і повсякденного вечері в якості гарніру.
Покроковий рецепт
Дрібно натерти сир будь-якого твердого сорту, потім пересипати сирну масу в глибоку невелику посуд, після цього насипати туди ж борошно пшеничне. Викласти цю сирно-борошняну масу, потім в розтопленому вершковому маслі обсмажити її при частому помішуванні.
Додати в сирно-борошняну масу трохи солі, влити в достатній кількості молоко, розмішати дерев’яною лопаткою всі інтенсивно, потім при постійному помішуванні варити до густоти. Потім суміш трохи остудити.
Як тільки сирно-борошняна суміш гарненько охолоне, змішати з сирим курячим яйцем і добре розмішати.
Поставити на вогонь каструлю з водою. Як тільки вода закипить викласти у нього порціями, при допомозі великої ложки сирну суміш і варити до готовності. Приготовлені австрійські сирні кнедлики подавати до столу з вершковим маслом. Приємного апетиту!