Ажурний пиріг

Ажурний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Розбиваємо в миску яйце, висипаємо цукор і розтираємо до однорідної маси.

Додаємо розтоплений маргарин або вершкове масло. Перемішуємо.

Додаємо сметану і все добре перемішуємо.

Соду погасити оцтом і додати в миску. Все перемішати.



Поступово всипати борошно. Замісити тісто. Важливо, щоб тісто було крутим і водночас м’яким. Розділити тісто на дві частини: маленьку й велику.

Більшу частину тіста розрівняти на змащеному олією деку, зробити бортики. Викласти варення. Можна використовувати ягоди, фрукти, посипані цукром.

Маленьку частину тіста викласти зверху. Можна зробити візерунки, можна хаотично розкласти шматочки тіста. Якщо заздалегідь прибрати тісто в холод, то воно легко натирається на тертці.

Ставимо наш пиріг в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.


Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Перекладаємо пиріг на блюдо і подаємо до чаю.