Бабусині дріжджові млинці на пшенном куліші

Бабусині дріжджові млинці на пшенном куліші – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситні і дуже смачні млинці, які готувала ще моя прабабуся, не залишать вас байдужими. Дуже смачно, що пальчики реально оближеш!

Інгредієнти

Пшоно – 100 грам
Борошно – 250 грам
Яйце – 1 шт
Дріжджі сухі – 1 пачка
Масло рослинне – 50 гм
Сіль, цукор – за смаком

Як приготувати Бабусині дріжджові млинці на пшенном куліші

Немає нічого приємнішого, ніж смак млинців знайомий нам з дитинства, приготованих ще за бабусиним рецептом. Млинці виходять легкими, смачними і дуже апетитними, що не можливо встояти ні дитині і навіть дорослому. Такі млинці можна їсти не тільки на Масляну, але і у звичайні дні радувати своїх домашніх. Готувати їх нескладно, будь-яка господиня впоратися з приготуванням без проблем.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти для приготування тіста. На самому початку відварюємо пшоно до готовності, і щоб вийшло не кашею, а з невеликою кількістю води, остуджуємо.

У велику каструлю відправляємо зварений куліш, яйце, сухі дріжджі, чайна ложка солі, 3 столові ложки цукру (за смаком, можна більше) і рослинне масло. Все перемішуємо блендером або міксером.

Додаємо борошно і ретельно збиваємо до консистенції густої сметани.

Накриваємо кришкою, утеплюємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто підійшло. Приблизно через годину або більше перевіряємо, якщо тісто підійшло, то приступаємо до смаження млинців.


Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи олії і випікаємо млинці.

Ось і все, млинці готові. Подавати можна з чим завгодно, зі сметаною, згущеним молоком, медом або просто улюбленим варенням. Приємного апетиту!