Для того щоб приготувати ідеальне тісто для капкейків, необхідно почати процес приготування з масла і цукру. 100 г розм’якшеного вершкового масла розтерти з 150 г цукру піску.
Додати 2 курячих яйця, добре перемішати.
Банани очистити від шкірки, стиглу м’якоть розім’яти виделкою в окремій чашці, для отримання кашоподібної маси.
Додати бананову масу в тісто, перемішати.
Додати 2 чайні ложки розпушувача (розпушувач можна замінити содою, гашеного в оцті), 250 г просіяного борошна вищого сорту, замісити не дуже круте тісто.
В паперові формочки викласти тісто (висота тіста повинна бути не більше 2/3 форми). При випічці тісто буде розпирати» і паперові формочки почнуть трохи розповзатися. Тому рекомендується паперову форму з тестом ставити ще одну, вже силіконову або залізну форму.
Поставити випікати у вже розігріту до 180 С духовку на 15-20 хвилин або до готовності. Рівень – середній. Дістаньте з духовки готові кекси і остудіть їх.
Поки капкейки остуджувати, приготуйте масляний крем, глазур або ганаш з шоколаду. Я готувала масляний крем. Крем перекласти в кондитерський шприц, і вже на остиглі капкейки за допомогою шприца викласти масляний крем.
Прикрасити зверху кондитерським гелем або кондитерської присипкою. Приємного чаювання!