Бананові мафіни з шоколадом нутелла

Бананові мафіни з шоколадом нутелла – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ретельно розімніть виделкою банани.

Змішайте борошно, соду, розпушувач і сіль у невеликій мисці (тобто сипучі продукти), відкладіть в сторону.

Змішайте банани, масло, яйця, коричневий цукор і ванільний екстракт у великій мисці. Використовуючи електричний міксер, збийте всі компоненти.

Якщо у вас не виявиться під рукою коричневого цукру, який надає випічці слабкий карамельний аромат, замініть його звичайним білим.

Акуратно і швидко змішайте сухі і рідкі інгредієнти (суху суміш краще додавати частинами). Не перестарайтеся, будь ласка, достатньо просто перемішати, інакше мафіни будуть щільними.

Змастіть форми для мафінів рослинним маслом і заповніть їх наполовину. Помістіть в центр 1 чайну ложечку Нутелла. Зверху налийте трохи тесту, щоб форма заповнилася не більше, ніж на 3/4 частини. Рівномірно насипте трохи цукрової крихти зверху.

Розігрійте духовку до 190 С. Випікайте мафіни протягом 16-18 хвилин або поки зубочистка вставлена в здобу не вийде чиста. Дайте кекси трохи охолонути прямо у письмовій формі протягом 5 хвилин, а потім перекладіть їх на решітку до повного охолодження.

З цієї кількості тесту виходить 12 чудових мафінів. Дуже смачних! Насолоджуйтесь!