Банановий пиріг з журавлиною з сухарів

Банановий пиріг з журавлиною з сухарів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінним варіантом для повсякденного меню може стати ароматний банановий пиріг з журавлиною, який готується дуже швидко на сухарях.

Інгредієнти

ванільні сухарі – за смаком
мелені зерна коріандру – 320 гр
жирне молоко – п’ять ст. ложок
сушений подрібнений імбирний корінь – 1/4 ч. ложки
тростинний цукор – пісок- п’ять ст. ложок
зрілі банани середнього розміру – дві штуки
подрібнені бутони гвоздики – одна щіпка
в’ялена журавлина – 50 гр
сирі курячі яйця добірні – дві штуки
мелений кардамон – одна щіпка
горіхове або соняшникова рафінована олія для змащування форми – за смаком
мелена кориця – одна щіпка

Як приготувати Банановий пиріг з журавлиною з сухарів

Деякий час тому на Русі пироги з різними начинками готували тільки в особливих випадках, наприклад, під час будь-яких великих свят.

Зараз з’явилося безліч простих рецептів пирогів, а кожна господиня може вибрати для себе найкращий варіант цієї випічки, яку можна приготувати без будь-якого праці в будні дні.

Так, наприклад, відмінним варіантом для повсякденного меню може стати ароматний банановий пиріг з журавлиною, який готується дуже швидко на сухарях.

Покроковий рецепт

Ванільні сухарі дрібно нарізати, перекласти в миску, додати сухі інгредієнти, збити все блендером, підготувати глибоку тарілку.

Збити в ній курячі яйця, перелити яєчну масу в миску з сухими компонентами, додати трохи жирного молока, перемішати, накрити ємність кришкою і ненадовго відставити в сторону.

Хвилин через десять перемішати ароматне тісто ще раз, потім підготувати форму невеликого розміру з високими бортиками, зсередини змастити її яким-небудь маслом, злегка присипати цукровим піском.

Банани почистити, нарізати їх невеликими шматочками, перекласти нарізані фрукти у форму, насипати в’ялену журавлину, рівномірно розподілити ці компоненти в ємності для запікання.

Зверху на журавлино-банановий шар викласти пряне тісто, акуратно розподілити його лопаткою.

Поставити форму в духовку, прогріту до 195 градусів, запікати пряник протягом півгодини до приємного золотистого відтінку.