Ванільні сухарі дрібно нарізати, перекласти в миску, додати сухі інгредієнти, збити все блендером, підготувати глибоку тарілку.
Збити в ній курячі яйця, перелити яєчну масу в миску з сухими компонентами, додати трохи жирного молока, перемішати, накрити ємність кришкою і ненадовго відставити в сторону.
Хвилин через десять перемішати ароматне тісто ще раз, потім підготувати форму невеликого розміру з високими бортиками, зсередини змастити її яким-небудь маслом, злегка присипати цукровим піском.
Банани почистити, нарізати їх невеликими шматочками, перекласти нарізані фрукти у форму, насипати в’ялену журавлину, рівномірно розподілити ці компоненти в ємності для запікання.
Зверху на журавлино-банановий шар викласти пряне тісто, акуратно розподілити його лопаткою.
Поставити форму в духовку, прогріту до 195 градусів, запікати пряник протягом півгодини до приємного золотистого відтінку.