Бастурма в домашніх умовах зі свинини

Бастурма в домашніх умовах зі свинини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Готуємо м’ясо. Зачищаємо від зайвого жиру. Якщо шматок не рівний, то обрізаємо зайве. М’ясо миємо, і висушуємо паперовою серветкою.
На дошці робимо подушку з солі, викладаємо на неї м’ясо і добре обкачуємо, солі повинно бути багато. У такому вигляді м’ясо кладемо в будь-яку ємність і залишаємо на добу.

Через добу м’ясо добре промиваємо від солі, витираємо паперовим рушником. З товстого краю м’яса відступаємо 5-7 див., робимо наскрізний отвір і протягуємо шпагат, за який потім будемо підвішувати шматок м’яса.


В томатну пасту кладемо часник видавити через чеснокодавку), борошно. Змішуємо всі спеції, і так само додаємо до пасти. Робимо однорідну масу і обмазуємо їй підготовлений шматок м’яса. На окремій дошці насипаємо шар хмелі – сунелі викладаємо на нього м’ясо, і щільно притискаючи, обкачуємо.

Підвішуємо. Через дві доби перевіряємо, щоб паста ущільнилася, але не пересохла. Якщо паста м’яка, залишаємо м’ясо ще на добу-двоє підсихати.

Рекомендую приготувати бастурму за моїм рецептом.
Впевнена, цей делікатес завжди буде на Вашому святковому столі!