Такий гарний пиріг готується зовсім просто! Начинку можна вибрати будь-яку, не тільки шпинат, сир, але і ягоди, фрукти і навіть горішки!
Інгредієнти
Листкове дріжджове тісто в рулоні – 500 г | |
Начинка: | |
Шпинат – 200 г якщо заморожений, розморозити і гарненько віджати рідину | |
Сир – 100 г | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Кунжут для посипання пирога | |
Молоко або невелике куряче яйце для змащення (за бажанням) |
Пропоную приготувати цікавий і незвичайний бездріжджовий пиріг під назвою “Равлик”. Напевно, ви вже здогадалися чому він так називається! Звичайно, тому що він згортається як будиночок равлика. Неймовірно красивий!
Начинку ви можете вибрати будь-яку: солодку і несолодке. Багато ягід? Можна зробити з вишнею, смородиною або полуницею. У мене в запасі виявився шпинат. Тому сьогодні у нас рецепт бездріжджового пирога зі шпинатом і сиром…
Покроковий рецепт
Приготувати начинку.
Промийте і наріжте шпинат. Хто використовує заморожений шпинат, просто розморозьте і відіжміть зайву воду. Змішайте в чаші шпинат, одне яйце і тертий сир.
Гарненько перемішайте начинку.
Тісто я брала готове заморожене, в рулоні. Так що… розморозьте тісто. Розкачайте тісто тонким шаром, але щоб воно не рвалося, приблизно 3 мм. Раджу розкачати його у формі прямокутника, так як бажано отримати довгі смужки. Наріжте смуги шириною до 4-5 см в довжину).
На кожну «стрічку» тіста викладіть начинку з шпинату і сиру (кладіть стільки, щоб легко можна було заліпити). Викладала я руками, так зручніше.
Тепер накриваємо нашу начинку краями «стрічки» і акуратно защипуємо.
Застеляємо деко пекарської папером. У центрі папери «збираємо» пиріг. Скручуємо фаршировані трубочки тесту по колу в спіраль. Трубочки повинні щільно прилягати один до одного. Я намагалася, щоб шви виявилися усередині конструкції і їх не було видно.
Посипте пиріг «Равлик» кунжутним насінням.
Випікайте пиріг зі шпинатом в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору. Приблизний час випічки – 30 хвилин.
Перед закінченням готування можна змастити пиріг молоком або збитим яйцем і ще трохи підрум’янити (ще 2-3 хвилини).
Подивіться, яка краса виходить!
Пиріг «Равлик» в розрізі.
Приємного апетиту!