Бездріжджовий пиріг «Равлик» зі шпинатом і сиром

Бездріжджовий пиріг «Равлик» зі шпинатом і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати начинку.
Промийте і наріжте шпинат. Хто використовує заморожений шпинат, просто розморозьте і відіжміть зайву воду. Змішайте в чаші шпинат, одне яйце і тертий сир.

Гарненько перемішайте начинку.

Тісто я брала готове заморожене, в рулоні. Так що… розморозьте тісто. Розкачайте тісто тонким шаром, але щоб воно не рвалося, приблизно 3 мм. Раджу розкачати його у формі прямокутника, так як бажано отримати довгі смужки. Наріжте смуги шириною до 4-5 см в довжину).

На кожну «стрічку» тіста викладіть начинку з шпинату і сиру (кладіть стільки, щоб легко можна було заліпити). Викладала я руками, так зручніше.

Тепер накриваємо нашу начинку краями «стрічки» і акуратно защипуємо.

Застеляємо деко пекарської папером. У центрі папери «збираємо» пиріг. Скручуємо фаршировані трубочки тесту по колу в спіраль. Трубочки повинні щільно прилягати один до одного. Я намагалася, щоб шви виявилися усередині конструкції і їх не було видно.

Посипте пиріг «Равлик» кунжутним насінням.

Випікайте пиріг зі шпинатом в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору. Приблизний час випічки – 30 хвилин.

Перед закінченням готування можна змастити пиріг молоком або збитим яйцем і ще трохи підрум’янити (ще 2-3 хвилини).

Подивіться, яка краса виходить!

Пиріг «Равлик» в розрізі.

Приємного апетиту!