Приготувати начинку.
Промийте і наріжте шпинат. Хто використовує заморожений шпинат, просто розморозьте і відіжміть зайву воду. Змішайте в чаші шпинат, одне яйце і тертий сир.
Гарненько перемішайте начинку.
Тісто я брала готове заморожене, в рулоні. Так що… розморозьте тісто. Розкачайте тісто тонким шаром, але щоб воно не рвалося, приблизно 3 мм. Раджу розкачати його у формі прямокутника, так як бажано отримати довгі смужки. Наріжте смуги шириною до 4-5 см в довжину).
На кожну «стрічку» тіста викладіть начинку з шпинату і сиру (кладіть стільки, щоб легко можна було заліпити). Викладала я руками, так зручніше.
Тепер накриваємо нашу начинку краями «стрічки» і акуратно защипуємо.
Застеляємо деко пекарської папером. У центрі папери «збираємо» пиріг. Скручуємо фаршировані трубочки тесту по колу в спіраль. Трубочки повинні щільно прилягати один до одного. Я намагалася, щоб шви виявилися усередині конструкції і їх не було видно.
Посипте пиріг «Равлик» кунжутним насінням.
Випікайте пиріг зі шпинатом в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору. Приблизний час випічки – 30 хвилин.
Перед закінченням готування можна змастити пиріг молоком або збитим яйцем і ще трохи підрум’янити (ще 2-3 хвилини).
Подивіться, яка краса виходить!
Пиріг «Равлик» в розрізі.
Приємного апетиту!