Улюбленою стравою австралійців незмінно вважається біфштекс, традиційне приготування якого і буде розглянуто в рецепті.
Інгредієнти
м’ясо яловичина без кістки – 2х250 гр | |
печериці – 60 гр | |
сіль – за смаком | |
перець мелений – за смаком | |
бекон – 4 скибочки | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
чавлений часник – 2 зубчики | |
шпинат порізаного – 1 стакан | |
сир козячий або який легко кришиться – 2 чайних ложки |
Австралійську кухню можна сміливо назвати кухнею м’яса і риби. Не дивно, що основним інгредієнтом в стравах, є саме ці продукти.
Улюбленою стравою австралійців незмінно вважається біфштекс, традиційне приготування якого і буде розглянуто в рецепті.
Покроковий рецепт
Близько 60 г печериць смажать на вершковому маслі до золотистого кольору.
Додають нарізаний бекон, чавлений часник, трохи різаного шпинату і 2 чайних ложки сиру. Все це, помішуючи, доводять до готовності.
Знімають з плити, за смаком додають чорний перець горошком і мелений перець. Начинка готова.
На шматку м’ясної м’якоті, вагою близько 250 г, роблять збоку надрізи для начинки. У м’ясо закладають приготовлену начинку, після чого обсмажують на сильному вогні протягом десяти хвилин. (Можна м’ясо, для вірності, зав’язати кухонних ниткою).
Для повної готовності, м’ясо витримують в духовці ще на протязі декількох годин.
Готову страву зверху поливають лимонним соком. Як гарнір можна подавати картоплю і овочевий салат.