Замість яловичини можна використовувати баранину. Якщо квасолю попередньо відварити, то страва готується швидше.
Інгредієнти
квасоля біла – 350 грам | |
м’ясо яловичина – 250 грам | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
часник – 3 – 4 зубчики | |
олія оливкова – 2 – 3 столові ложки | |
томатна паста – 1 їдальня ложка | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
перець “чилі” гострий – за смаком |
Дуже поширена страва в Туреччині. Готують його тільки з білої квасолі. Страву можна готувати і без м’яса, у цьому випадку воно може бути використано в вегетаріанської кухні.
Покроковий рецепт
Білу квасолю перебрати, промити і замочити у воді мінімум на дві години (краще на ніч). Воду злити, ще раз промити.
М’ясо помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
Цибулю нарізати на середні шматочки, зубчики часнику розчавити на дошці ножем.
У каструлю з м’ясом, додати оливкову олію, цибулю і часник. Протягом п’яти хвилин все обсмажити на середньому вогні. Потім додати томатну пасту і продовжувати обсмажувати ще кілька хвилин.
Вимочену квасоля перекласти в каструлю до м’яса і додати гарячу воду. Край води повинен бути вище над квасолею мінімум сантиметра на 3 -4. При необхідності додайте киплячу воду в процесі варіння. Варити на повільному вогні не менше години (залежить від квасолі). Наприкінці варіння додайте спеції.
Подайте блюдо з натуральним йогуртом, посипаним сухою м’ятою.