Білково-заварний крем дуже простий у приготуванні, його можна використовувати, як для прошарку тортів, кексів, так і в якості отримання домашнього найніжнішого зефіру.
Інгредієнти
Кислі яблука – 300 гр | |
Цукор – 200 гр | |
Яєчний білок – 4 шт | |
Листовий Желатин – 2 листочка (4 гр) | |
Вода для замочування желатину – 100 мл |
Натуральний білковий заварний крем на основі желатину дуже корисний, ніжний і смачний, зроблений тільки з натуральних інгредієнтів.
Покроковий рецепт
Очистити яблука від шкірки і витягнути серцевину. Розрізати на дві частини і викласти на деко або форму. Поставити в духовку і дочекатися повного розм’якшення яблук. Потім протерти кашку з яблук через сито.
В отриману суміш додати цукор і поставити на повільний вогонь на 3-5 хв. Постійно помішувати.
Замочити листочки желатину в холодній воді. Дати йому розм’якнути. (Саме в холодну, теплу, щоб желатин не розчинився у воді).
Міксером збити білки в комбайні до отримання піків близько 5 хв.
Потім віджати розмочені листочки желатину і додати в білки. Комбайн повинен продовжувати збивати всі. Я використовую листової желатин, так як порошковий желатин буде рідким, а цього крему зайва рідина не потрібна!
Далі у крем додати отриману суміш з меду і цукру, продовжуючи збивати. Додати яблучне пюре частинами.
Цей заварний крем на желатині слід використовувати поки він ще теплий!
Цей крем можна використовувати для промазування шарів торта, в якості начинки у кексів або прикраси тістечок. Так само смачний виходить зефір.
Для того, щоб приготувати домашній зефір, з отриманого крему, досить викласти кондитерським мішком форми зефирок на пергаментний папір, тарілку, піднос і залишити висихати близько 12 годин. Крем застигне, а зефірки виходять дуже ніжними, корисними, без консервантів і хімічних добавок.