Бісквіт із заварним кремом, безе і інжиром

Бісквіт із заварним кремом, безе і інжиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт легкий, з доступних інгредієнтів. У підсумку отримуємо бісквіт, і ще залишається безе.

Інгредієнти

Яйця – 6 шт Для бісквіта
Цукор – 140 г
Ванільний цукор – 10 г
Борошно – 100 г
Розпушувач – 15 г
Вершкове масло – 5 г
Сіль – 2 г
Молоко – 500 мл Для заварного крему
Борошно – 50 г
Жовток – 3 шт
Цукор – 100 – 150 г
Ванільний цукор – 10 г
Білок – 3 шт Для безе
Цукор – 100 г
Інжир – 4 шт Для начинки і прикраси

Як приготувати Бісквіт з заварним кремом, безе і інжиром

Рецепт досить простий, складається з трьох простих процесів. Результат виправдовує очікування: повітряний бісквіт, нежирний крем, ніжне безе і екзотичний інжир. Можна зробити з нектаринами, грушею, лохиною, теж дуже смачно.

Покроковий рецепт

Почнемо з приготування бісквіта.
1. Беремо три сухих чистих миски і склянку цукру. У першій змішуємо борошно і розпушувач, у другій жовтки і 1/3 цукру, у третій білки з дрібкою солі.

2. Збиваємо білки до крутих піків, поступово додаючи цукор, що залишився. Жовтки збиваємо до білої піни.

3. У жовтки поступово вводимо 1/3 сухих інгредієнтів. Перемішуємо і додаємо 1/3 білків, ніжно і акуратно вимішуємо, додаючи поступово борошно з розпушувачем і білки. Поки духовка розігрівається до 180С0 , виливаємо тісто у форму, попередньо застелену пергаментом і змащений вершковим маслом.

4. Через 30 – 40 хвилин бісквіт готовий, якщо виникають сумніви, то можна перевірити зубочисткою, якщо суха то все відмінно.

Поки печеться бісквіт, робимо заварний крем.
1. Початок майже таке ж, як з бісквітом. Відокремили білки від жовтків. Підготували борошно і цукор. Тільки ще ставимо молоко на повільний вогонь.

2. Жовтки збиваємо з цукром, борошном і ванільним цукром. Виходить дуже густа суміш. Потім вливаємо половину гарячого молока, починаємо інтенсивно змішувати.

3. Молоко, що залишилося у нас на плиті, до нього виливаємо нашу добре збиту і ретельно перемішану масу і на повільному вогні не більше хвилини, весь час помішуючи, заварюємо крем. Він досить швидко густіє. Знімаємо з вогню, накриваємо, щоб не обветривался.

Крем заварили, бісквіт доготавливается, займаємося безе. Так як безе йде в начинку, то неважливо, якої форми воно буде.
1. Збиваємо білки з цукром до крутих піків і відсаджуємо на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Ставимо в розігріту після бісквіта духовку, і як мінімум годину вони сушаться при температурі 150.

2. Духовки різні і форми безе теж, у кого-то і дві години готуються. Головне, за ними стежити. Якщо не липнуть і тверді на дотик, то виймаємо.

Найулюбленіший етап! У нас готовий бісквіт, крем, безе і інжир. Збираємо всі разом.
1. Бісквіт розрізаємо навпіл і змащуємо обидві частини заварним кремом. Крему вистачає, можна не економити.


2. Беремо безе, руками робимо з них крихту і посипаємо нижню частину бісквіта. В цей раз у мене пішло 6 штук на шар. Можна брати більше. Нарізаємо інжир і викладаємо на шар безе.

3. Накриваємо верхньою частиною бісквіта, змащуємо залишилися кремом і присипаємо безе (за бажанням).

4. Прикрашаємо на свій смак.