Що може бути краще ніжного і м’якого бісквіта до чаю? Тільки ніжний і м’який бісквіт з шоколадною глазур’ю!
Інгредієнти
яйця – 2 шт. | |
борошно – 75 г. | |
цукор – 75 гр. | |
розпушувач – 1/4 ч. л. | |
молоко – 25 мл |
Починати вивчати випічку дуже важко і часом навіть неможливо зрозуміти за що взятися першим,щоб не пропав запал. Я до сих пір пам’ятаю,що мої першим рецептом був саме цей бісквіт і він допоміг мені не розчаруватися в собі,а дати початок моїм кулінарним пригодам!
Покроковий рецепт
Перед початком роботи включаємо духовку на 180 градусів і форму застеляємо пергаментом. Зазвичай я готую на повну порцію для форми діаметром 21-24 см ,але зараз я даю вам рецепт на половину для форми діаметром 18 див.
Посуд повинна бути ІДЕАЛЬНО чистою!!!
Відокремлюємо білки від жовтків, до білків додаємо дрібку солі і починаємо збивати на мінімальній швидкості.
Як тільки з’явилася невелика піна, починаємо додавати цукор невеликими порціями і поступово збільшувати швидкість міксера.
Як тільки цукор розчиниться – можна прибирати міксер, він більше не знадобиться.
Як перевірити,що цукор розчинився? Достатньо взяти невелику кількість збитих білків і розтерти між пальцями,якщо цукор не відчувається, то можна продовжувати.
Збивати міксером більше не можна ,тому переходимо на лопатку або ложку.
До білків додаємо жовтки і злегка перемішуємо.
Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою в ОДНОМУ напрямку.
Слідом вливаємо молоко(будь температури) і також акуратно перемішуємо.
Виливаємо тісто у форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20-30 хвилин,поки зубочистка не буде виходити чистою.
Звільняємо бісквіт з форми і пергаментного паперу, потім поливаємо шоколадною глазур’ю і подаємо гостям! Бісквіт вийшов діаметром 18 см і висотою 6 див.
Бісквіт виходить дуже ніжним,м’яким і його можна подавати без крему!
Приємного апетиту!