Що може бути краще свіжого яблучного пирога і чашки ароматного чаю зимовим вечором?
Інгредієнти
масло (вершкове) – 100 – 120 гр. | |
сметана – 1 ст. | |
яйце – 2 шт. | |
цукор – 1 ст. | |
велике яблуко – 1 шт. | |
ванілін, розпушувач – по 1 упаковці | |
борошно – 3 ст. |
Ніжний, легкий, запашний яблучний бісквіт допоможе створити тиху, затишну атмосферу для домашнього чаювання. З приготування цього пирога впорається навіть початківець кулінар і недосвідчена господиня. Результат завжди виходить чарівним. І гості, і господиня залишаються задоволені.
Покроковий рецепт
1. Збираємо зазначені інгредієнти, яблуко моєму, вирізаємо серцевиною. Якщо шкірка тонка, можна її залишити.
2. Збиваємо яйця, сметану, масло до пишної однорідної маси. Додаємо пакетик ваніліну.
3. Борошно просіваємо, щоб позбутися від грудочок і наситити його киснем. Після такої процедури, випічка виходить більш пишною і повітряної. У борошно додаємо розпушувач. Все відправляємо в тісто, продовжуючи збивати.
4. Почищені яблука нарізаємо часточками. Для збереження світлого кольору їх можна збризнути соком лимона.
5. Невелику частину тестової маси розподіляємо по керамічній формі так, щоб повністю закрити дно посуду.
6. Висипаємо часточки яблук, закриваємо їх рештою тестом.
7. Випікаємо хвилин 20 – 22, при 180 – 190 градусах. Остиглий бісквіт присипаємо цукровою пудрою, корицею, або тертим шоколадом.