Бісквітний рулет
Інгредієнти
Бісквітний рулет – 1 шт. | |
Сир – 2 пачки | |
Апельсин – 2 шт. | |
Цукор – за бажанням |
У мене вже готовий бісквітний рулет, я його приготувала заздалегідь :-). Для приготування бісквітного рулету вам знадобиться 5 курячих яєць, цукор пісок, приблизно 100 — 120 г, 1 чайну ложку розпушувача і 180 г просіяного борошна вищого сорту. Ну а для начинки необхідний сир, цукор і апельсини (або інші ягідки, за вашим бажанням).
Покроковий рецепт
2 пачки сиру (400 — 500 г) розтерти виделкою, щоб не було великих грудок. (Якщо сир кислий додати цукор пісок за смаком), перемішати все столовою ложкою. Апельсини очистити від шкірки, нарізати на часточки. Кожну часточку нарізати на 3 — 4 маленьких шматочки. Додати нарізані апельсини до сиру. Начинка для рулету готова.
Приготувати бісквітний рулет.
Взяти 5 курячих яєць, білки відокремити від жовтків. Жовтки збити до стану светложелтой піни з 50-60 г цукру піску за допомогою міксера. В окремій чашці збити білки з 50-60 г цукру піску в міцну піну за допомогою міксера на середній швидкості. Приблизний час збивання у мене займає 10 хвилин. (Нагадаю, що і чаша, і лопатки не повинні бути жирними або мокрими, інакше білки не взобьются і не збільшаться в об’ємі). Тепер, білки змішати з жовтками, акуратно і ніжно перемішати (ні в якому разі не збивати білки осядуть, і тісто не підніметься).
Перемішувати краще в одному напрямку (наприклад, за годинниковою стрілкою) за допомогою столової ложки. Додати до приготовленої суміші 1 чайну ложку розпушувача і частинами, просіяне борошно (всього борошна необхідно 180 г, не більше). Знову ж таки тісто перемішуємо акуратно, не поспішаючи. Деко вистелити пергаментним папером і вилити на нього тісто, розрівнюючи по всій поверхні. Випікати корж для рулету на вже розігрітій! духовці до 180 градусів 6-8 хвилин. Корж повинен ледь підрум’янитися. При торканні трохи липнути, але пружинити. Гарячий бісквіт, тільки що з духовки, викласти на чисте кухонний рушник (як це зробити: накрити рушником деко і перевернути лист на рушник). Обережно зняти папір (якщо погано відходить – змастити папір вологим пензликом).
Бісквіт накрити рушником (щоб при згортанні він не злипнувся). (Майстер клас з покроковими фотографіями з приготування бісквітного рулету тут). Згорнути рулетом разом з прокладеними рушником. Дати повністю охолонути.
Спечений рулет розгорнути, розкласти по всій площі сирно-апельсинову начинку, при цьому краї залишити на 1-1,5 см порожніми.
Згорнути тісто з сирною начинкою в рулет, загорнути в харчову плівку. Прибрати рулет в холодильник на кілька годин для просочення.
Бісквітний рулет з сирною начинкою і апельсинами готовий! Тепер можна зняти з бісквітного рулету плівку, перед подачею нарізати скибочками. Приємного апетиту!