.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Яйця курячі – 4 шт. | |
Цукор – 120 г | |
Борошно – 60 г | |
Какао – 60 г ( приблизно, 6 столових ложок без гірки) | |
Кава – 1 чайна ложка (швидкорозчинне) | |
Мигдальний сироп для просочення коржа | |
Для крему: | |
Суха суміш для пудингу – 40 г | |
Молоко – 0,5 літрів | |
Вершки – 250 мл (35%) | |
Цукрова пудра – 100 г (або за смаком) | |
Для глазурі: | |
Шоколад – 70 г | |
Вершкове масло – 70 г |
.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Приготувати шоколадне бісквітне тісто. Жовтки відокремити від білків. Збити жовтки до білого з половиною цукру (60г).
Додати какао і кави, розведений в 1 чайній ложці гарячої води, добре перемішати. Хочеться відзначити, що це рецепт приготування класичного бісквітного тіста (детальніше можна дізнатися, пройшовши за посиланням). Єдине, що в ньому додається кави і какао порошок. Какао можна збільшити/зменшити за своїм смаком, тоді і кількість борошна необхідно збільшити/зменшити. Тобто, якщо ви вирішили покласти 20 г какао, а не 60 р, то борошна потрібно додати ще 40 р.
Збити білки в міцну піну з цукром. Перекласти збиті білки в яєчно-шоколадну масу і акуратно перемішати.
Додати борошно, перемішати, зачерпуючи тісто ложкою, знизу вгору (не збивати!).
Деко вистелити папером. Викласти на папір тісто, розрівняти. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 С духовку. Випікати 7 хвилин.
Готовий корж відразу вийняти, зверху накрити листом пергаментного паперу, перекласти на рівну поверхню, перевернувши. Зняти верхній лист пергаментного паперу (той на якій випікався корж).
Скрутити шоколадний корж в рулет, простеленный пергаментним папером з обох сторін. Залишити остигати.
Підготувати фісташки: почистити, дрібно нарізати або перемолоти в бленедре. Як почистити фісташки дивіться тут.
Зварити пудинг по інструкції. Взяти 5-6 столових ложок молока, розвести в ньому пудинг. Інше молоко закип’ятити. Гаряче молоко влити тонкою цівкою в пудингову суміш і перемішати. Всю суміш повернути на вогонь і варити до загущення, завжди помішуючи. Пудинг охолодити.
Збити міксером вершки і цукрову пудру (близько 1 хвилини), додати охолоджений пудинг, ще раз збити. Виходить кашоподібна маса з дрібненькими шматочками пудингу. Якщо ви не любитель грудочок або пудингів, просто не додавайте. В такому випадку не забудьте збільшити кількість вершків і цукрової пудри. (Вершки повинні бути саме для збивання).
Розгорніть остиглий рулет і просочіть мигдальним сиропом. Викладіть на корж пудинговый крем і посипте зверху рубаним мигдалем.
Загорніть рулет.
Приготуйте глазур, розтопивши і перемішавши шоколад і масло. Полийте рулет зверху шоколадною глазур’ю.
Присипте горішками.
Приємного чаювання!