Борщ без капусти

Борщ без капусти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ без капусти припаде до смаку і дітям і дорослим, тому що це по-справжньому смачно!

Інгредієнти

Свиняча лопатка – 300 грам
Картопля – 300 грам
Цибуля ріпчаста – 150 грам
Морква – 100 грам
Буряк – 150 грам
Помідори – 150 грам
Томатна паста – 50 грам
Соняшникова олія – 50 грам
Петрушка – 5 грам
Кріп – 5 грам

Як приготувати Борщ без капусти

Борщ без капусти – це перше блюдо, яке готують для дітей у школі та дитячому садку. Воно легко засвоюється і при цьому смачне і корисне.

Покроковий рецепт

Почнемо з підготовки овочів, зелені і м’яса до нарізки.

Овочі (картопля, цибуля, морква, буряк ) миємо та очищаємо від шкірки. М’ясо і зелень також ретельно промиваємо. Помідори миємо й відставляє, шкірку з них знімемо пізніше.

Потрібно приготувати бульйон. Для цього, ретельно промите м’ясо нарізаємо шматочками, приблизно, 3*4 см і відправляємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, вогонь необхідно зменшити, щоб наш бульйон не вийшов “мутним”.

Поки вариться м’ясо, нарізаємо кубиками картоплю. Коли бульйон закипить, ми убавим вогонь і дамо йому ще 15 хвилин покипіти і додамо картоплю.

Тепер час подумати про піджарки. Для цього потрібно нарізати цибулю ріжемо кубиками. Моркву необхідно натерти на крупній тертці.

Буряк також необхідно натерти на крупній тертці. Деякі господині тушкують/ буряк відварюють окремо, але ми будемо додавати буряк в піджарку. Мені здається так виходить смачніше , красивіше і звичайно швидше.




Тепер прийшов час очистити помідори. Нам знадобиться окріп, заливаємо їм помідори, даємо постояти в ньому 2-3 хвилини. Потім з легкістю знімаємо шкірку. Видаляємо серцевину і нарізаємо помідори кубиками або соломкою, кому як подобається.

Отже, овочі підготовлені до подальшого приготування.

Тим часом бульйон закипів. Зменшуємо вогонь і знімемо “шум”, щоб бульйон був прозорим. Саме час його посолити. І залишаємо кипіти ще 15 хв на повільному вогні.

Поки кипить бульйон, зробимо піджарку. На розігріту сковороду наллємо соняшникова олія, почекаємо поки вона нагріється і відправимо в нього лук.

Цибулю трохи підсмажився, час додати моркву і буряк.

Овочі (цибуля, морква і буряк) повинні протушкується 7-10 хв, помішуємо, додаємо трохи води, щоб не горіли овочі. Після цього відправляємо в сковороду помідори.

Перемішуємо овочі, залишаємо гаситься ще 3-5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і трохи води. Пробуємо на смак якщо дуже кисло, додамо трохи цукру, щоб вирівняти смак страви. Залишаємо гаситься ще 5-7 хвилин на повільному вогні.

Поки наші овочі тушкувалися, настав час додати в бульйон картоплю. Залишаємо вариться 10 хвилин.

Саме час нарізати зелень. Ріжемо хто як любить. Крупно або дрібно, залежить від домочадців, наші дітки охоче їдять коли зелень дрібно нарізана.

Овочі (піджарка) приготовані, вимикаємо вогонь, чекаємо пару хвилин і відправляємо їх у каструлю. Який гарний колір виходить, яскравий, саме з-за цього багато дітки люблять борщ більше, ніж супи, за колірну гаму.

Даємо овочам “подружиться” ще 5-7 хвилин додаємо лавровий лист. Який незабутній дістати через 1-2 хвилини. Потім додамо мелений перець за смаком.

Пробуємо борщ і вирівнюємо смак страви, додамо сіль, цукор або оцет, щоб він був гармонійний.

І в кінці відправимо в каструлю зелень. Накриємо кришкою. Вимикаємо вогонь.

Зазвичай дають страві настоятися. Тоді його смак здається більш насиченим, яскравіше. Для борщу достатньо 1-2 години. Але кому не терпется, ласкаво просимо до столу! Приємного нам і вам апетиту!