Ну, хто не любить український борщ? Густий, наваристий, ароматний зі сметанкою, чорним хлібом і часником! Просто смакота.
Інгредієнти
окорочок курячий – 1-2 шт | |
буряк – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
цибуля ріпчаста – 1-2 шт | |
картопля – 5 шт | |
томатний сік – 0,5 л | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
часник сушений – 0,5 ч. л. | |
лавровий лист – 3 шт | |
оцет – 1 ст. л. | |
капуста – 800 гр | |
вода – 5 л | |
зелень – за смаком | |
червоний гіркий перець – 0,5-1 шт |
Класичний рецепт українського борщу асоціюється зі свининою і салом. Але такий борщ виходить дуже жирний і не кожному дозволяє здоров’я. є таке жирне блюдо. Тому, на заміну сала і свинини прийшла курочка, з нею борщ виходить менш жирний і що важливо, готується на багато швидше, а смак, при цьому, ні трохи не гірше.
Покроковий рецепт
Першим ділом, ставимо варити бульйон. Для цього в каструлю вливаємо воду і кладемо вимитий стегенце. Ставимо на вогонь, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь і знімаємо шумівкою піну. Варимо стегенце до готовності.
Поки вариться бульйон, робимо засмажку. Для цього чистимо та миємо цибулю, моркву і буряк. Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо на сковороді з рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на крупній тертці, обсмажуємо до м’якості моркви.
Буряк тремо на крупній тертці, скроплюємо його оцтом і відправляємо в сковороду.
Додаємо томатний сік і тушкуємо, поки буряк не стане м’якою.
Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо на кубики. Додаємо його в готовий бульйон.
Поки вариться картопля, шаткуємо капусту.
Як тільки картопля стане м’яким, відправляємо капусту в каструлю, а так само червоний гіркий перець і лавровий лист.
Проварюємо капусту кілька хвилин, додаємо зажарку.
Перемішуємо, додаємо сіль, перець, часник, паприку, зелень, можна куркуму і інші спеції. Даємо закипіти, пробуємо ще раз, може щось треба додати. Вимикаємо і даємо борщу настоятися, як мінімум 30 хвилин.
Наливаємо в тарілки, подаємо зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!