Борщ – смачний і ароматний, ситний, відмінний вибір на обід восени, зігріє і додасть сил та енергії.
Інгредієнти
Буряк – 3-4 шт | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Картопля – 5 шт | |
Перець солодкий – 1 шт можна без нього | |
М’ясо свинина – 400 гр краще з кісточкою | |
Цукор – 1 ст. ложка | |
Оцет 3% – 3 ст. ложки | |
Томати – 3 шт | |
Сіль, перець – за смаком | |
Лавровий лист,перець горошком – за смаком | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Вода – 3 л |
Моя бабуся дуже любила готувати борщ, то вона мене і навчила його варити, але вона варила з солоним огірочком і копченою ковбасою, не зовсім класика , але дуже смачно. Борщ буває зимовим (гарячим) і річним ( холодним), т. к. зараз вже осінь я розповім і покажу як готувати зимовий класичний борщ. До речі борщ близький родич борщу, всім хто не дуже любить варену капусту в борщі, цей суп повинен дуже сподобається.
Покроковий рецепт
М’ясо вимити, покласти в каструлю, залити водою і поставити варити.Краще це зробити заздалегідь.
Буряк, моркву, цибулю, картоплю вимити і почистити.
Морква та буряк натерти на дуже великій тертці,щоб вийшло як би брусочками. Можна нарізати брусочками.Цибулю і картоплю нарізати.
Цибулю і моркву викласти на сковороду з рослинним маслом і обсмажити 10 хвилин.Потім викласти на сковороду буряк, посолити, додати цукор і оцет. Тушкувати під кришкою хвилин 15. Якщо не вистачає рідини, додати з каструлі трохи м’ясного бульйону.
Потім додати в овочі нарізані помідори і солодкий перець.Тушкувати ще хвилин 15,до готовності буряків.
М’ясо, відварене до готовності, вийняти з бульйону, нарізати шматочками.
У гарячий бульйон викласти овочі зі сковороди,довести до кипіння, і хвилин через 7 викласти картоплю і м’ясо.Посолити за смаком, поперчити, покласти лавровий лист і перець горошком.Я ще додаю приправу Хмелі-Сунелі і дрібно нарізані зубчики часнику. Варити до готовності картоплі. До столу подати зі сметаною , можна присипати зеленню петрушки і кропу.