Борщ український

Борщ український – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуйте всі інгредієнти. Овочі очистити. М’ясо на кістці промийте. Приготуйте каструлю і сковороду.

У великій каструлі кісточку залийте холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою, зменшіть вогонь. Варіть близько години. М’ясо повинно відходити від кістки.

Капусту нашаткуйте. Якщо ви хочете додати квашеної капусти, попередньо вимочити її в холодній воді і вичавте.

Картопля наріжте часточками. Моркву і буряк натріть на тертці. Цибулю подрібніть. З готового бульйону вийміть кістки і м’ясо. Опустіть в каструлю нашатковану капусту і посоліть.


Цибулю і моркву спасерувати на олії на сковороді. Додайте в каструлю. На сковороду викладіть буряк, додайте бульйон (3 ст. л.) з каструлі і тушкувати 5-6 хвилин. В цей час розберіть м’ясо з бульйону. Хороші шматочки поріжте і повернути в каструлю. Не забудьте перевірити суп на сіль.

Коли буряк буде готова, перекладіть її в каструлю і поваріть суп ще 5 хвилин. За хвилину до готовності, додайте в борщ лавровий лист і зубчик часнику (за бажанням). При подачі в суп покласти сметану і зелень. Подавайте з чорним хлібом.