Борщ з свинячого мови по-польськи

Борщ з свинячого мови по-польськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У даному рецепті виходить красивий червоний борщ без додання оцту!

Інгредієнти

мова – 180 г
сіль, перець – за смаком перець мелений і/або горошок
топленого жиру – 60 г
цибулина – 1 цибулина
морква – 1 шт.
капуста білокачанна – 150 г
картоплі – 2 бульби
буряк – 150
сметана – при подачі
зелень – при подачі

Як приготувати Борщ з свинячого мови по-польськи

Щоб приготувати борщ по-польски необхідно не так багато продуктів. Відмінність в тому, що в даному рецепті буряк попередньо відварюється.

Покроковий рецепт

Для приготування борщу по-польськи знадобиться 180 г мови. Його промивають, кладуть у каструлю, наповнену водою, сиплють сіль і варять до готовності.

Коли м’ясо зварилося, його дістають і відразу ж опускають в холодну воду. Це дозволить швидко зрізати шкіру. Нарізають мова кубиками, бульйон проціджують. На сковороду кладуть приблизно 60 г топленого жиру.

Туди відправляють очищену, помиту і нарізану кубиками цибулину. До неї приєднують аналогічно оброблену моркву. До цибульно-морквяної суміші додають 120 г капусти, яку покладається попередньо нашаткувати. Овочі тушкують до напівготовності. Далі їх перекладають у каструлю, заливають чотирма склянками процідженого бульйону. Опускають туди шматочки мови.

Чистять 2 бульби картоплі, нарізають кубиками. Буряк (150 г) відварюють, чистять від шкірки і нарізають соломкою. Суміш доводять до кипіння і проварюють на сильному вогні 15 хвилин. За цей час інгредієнти досягнутий готовності.

За смаком страву приправляють сіллю і перцем. Йому треба настоятися під закритою кришкою ще чверть години. Перед подаванням у тарілку з борщем кладуть столову ложку сметани і трошки часнику, посипають кропом і петрушкою.