У даному рецепті виходить красивий червоний борщ без додання оцту!
Інгредієнти
мова – 180 г | |
сіль, перець – за смаком перець мелений і/або горошок | |
топленого жиру – 60 г | |
цибулина – 1 цибулина | |
морква – 1 шт. | |
капуста білокачанна – 150 г | |
картоплі – 2 бульби | |
буряк – 150 | |
сметана – при подачі | |
зелень – при подачі |
Щоб приготувати борщ по-польски необхідно не так багато продуктів. Відмінність в тому, що в даному рецепті буряк попередньо відварюється.
Покроковий рецепт
Для приготування борщу по-польськи знадобиться 180 г мови. Його промивають, кладуть у каструлю, наповнену водою, сиплють сіль і варять до готовності.
Коли м’ясо зварилося, його дістають і відразу ж опускають в холодну воду. Це дозволить швидко зрізати шкіру. Нарізають мова кубиками, бульйон проціджують. На сковороду кладуть приблизно 60 г топленого жиру.
Туди відправляють очищену, помиту і нарізану кубиками цибулину. До неї приєднують аналогічно оброблену моркву. До цибульно-морквяної суміші додають 120 г капусти, яку покладається попередньо нашаткувати. Овочі тушкують до напівготовності. Далі їх перекладають у каструлю, заливають чотирма склянками процідженого бульйону. Опускають туди шматочки мови.
Чистять 2 бульби картоплі, нарізають кубиками. Буряк (150 г) відварюють, чистять від шкірки і нарізають соломкою. Суміш доводять до кипіння і проварюють на сильному вогні 15 хвилин. За цей час інгредієнти досягнутий готовності.
За смаком страву приправляють сіллю і перцем. Йому треба настоятися під закритою кришкою ще чверть години. Перед подаванням у тарілку з борщем кладуть столову ложку сметани і трошки часнику, посипають кропом і петрушкою.