Яловичі кістки залити водою і поставити на плиту. Посолити і варити годину-півтора, щоб м’ясо стало м’яким.
Під час варіння м’яса потрібно підготувати піджарку. В першу чергу необхідно почистити і промити всі овочі.
Цибулю порізати середніми кубиками і покласти в гаряче масло. Сковороду тримати на повільному вогні, щоб овочі не горіли, і часто помішувати піджарку.
Моркву порізати тонкими смужками і покласти в сковороду з цибулею.
Перемішати і тримати на плиті.
Буряк порізати крупною соломкою.
Жменя буряків покласти в киплячий бульйон.
Решту буряк опустити в сковороду і смажити разом з іншими овочами.
Часник дрібно порізати і додати в піджарку.
Помідор порізати часточками і відправити на сковороду. Туди ж покласти томатну пасту.
Додати трохи води і тушкувати 5 хвилин під кришкою.
Коли м’ясо буде готове, почистити картоплю, порізати його кубиками або брусочками і покласти в киплячий бульйон.
Як тільки картопля закипить, покласти підготовлену піджарку.
Поперчити, спробувати на смак і за необхідності додати сіль та інші спеції за бажанням. Варити до готовності картоплі (приблизно 5 хвилин).
Додати шматочок вершкового масла, закрити кришкою і дати настоятися.
Подавати борщ зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту.