Борщ з яловичиною

Борщ з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яловичі кістки залити водою і поставити на плиту. Посолити і варити годину-півтора, щоб м’ясо стало м’яким.

Під час варіння м’яса потрібно підготувати піджарку. В першу чергу необхідно почистити і промити всі овочі.


Цибулю порізати середніми кубиками і покласти в гаряче масло. Сковороду тримати на повільному вогні, щоб овочі не горіли, і часто помішувати піджарку.


Моркву порізати тонкими смужками і покласти в сковороду з цибулею.

Перемішати і тримати на плиті.

Буряк порізати крупною соломкою.

Жменя буряків покласти в киплячий бульйон.

Решту буряк опустити в сковороду і смажити разом з іншими овочами.

Часник дрібно порізати і додати в піджарку.


Помідор порізати часточками і відправити на сковороду. Туди ж покласти томатну пасту.

Додати трохи води і тушкувати 5 хвилин під кришкою.


Коли м’ясо буде готове, почистити картоплю, порізати його кубиками або брусочками і покласти в киплячий бульйон.

Як тільки картопля закипить, покласти підготовлену піджарку.


Поперчити, спробувати на смак і за необхідності додати сіль та інші спеції за бажанням. Варити до готовності картоплі (приблизно 5 хвилин).


Додати шматочок вершкового масла, закрити кришкою і дати настоятися.


Подавати борщ зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту.