Брауні, приготований на темному пиві

Брауні, приготований на темному пиві – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Така випічка, основою якої є темне пиво, виходить дуже ароматною, в ній відчуває дуже тонкий, приємний, трохи терпкий присмак.

Інгредієнти

шоколад чорний – 2 плитки найвищої якості
цукровий пісок коричневий – 220 г
пшеничне борошно просеянная – 260 г
добірні курячі яйця – 4 штуки кімнатної температури
сіль – чверть ч. ложки
темне високоякісне пиво – 310 мл
несолоне масло вершкове – 120 г м’яке
порошкове какао без добавок – 65 г

Як приготувати Брауні, приготований на темному пиві

Назва тістечка «брауні» отримала ніжна випічка, основою якої є темний шоколад або звичайне порошкове какао без добавок, а також масло вершкове. Крім того, до складу класичних брауні входять курячі яйця, деяка кількість борошна високої якості, а також цукровий пісок. Всі ці компоненти, які були названі вище, є основою, а з них у певному поєднанні виходить тісто незвичайної консистенції. З цього шоколадного тіста потрібно приготувати таку випічку, яка буде всередині злегка вологим по своїй консистенції.

Для того, щоб оригінальна випічка стала ще цікавішою за смаком, можна додати до складу шоколадного тіста для брауні деяку кількість темного пива.

Покроковий рецепт

В одній посуді невеликого розміру з’єднати трохи солі, а також порошкове какао і просіяне пшеничне борошно, перемішати якомога ретельніше все і на деякий час відставити посуд в бік.

У миску з жаростійкого матеріалу викласти весь наломанный шоколад, додати розм’якшене вершкове масло, потім поставити посуд з цими інгредієнтами на водяну баню і прогрівати їх при регулярному помішуванні до отримання однорідної тягучої маси.

В олійно-шоколадну солодку суміш додати темне пиво, а також сипучі компоненти з іншого посуду, далі окремо інтенсивно збити курячі яйця з коричневим цукровим піском до утворення щільної піни. Перелити яєчну масу в шоколадно-борошняну суміш і перемішати дуже ретельно, потім підготувати прямокутну форму для запікання, застелити її шматком фольги такого розміру, щоб він закривав ще і бортики.

Перелити шоколадно-яєчну масу в цю глибоку форму, дерев’яною лопаткою дуже ретельно розподілити і відправити в духовку, запікати приблизно тридцять хвилин при 175 градусах.

Дуже важливо не перетримати пивні брауні в духовці, інакше вони вийдуть сухуватими, якщо ця ароматна і ніжна випічка, приготовлена правильно, то тісто зовсім небагато буде налипати на зубочистку. Як тільки пивні брауні приготуються, остудити тістечко прямо у формі, потім нарізати порційними шматками і подавати до столу.