Спробуйте брауні – феєрія шоколадного смаку!
Інгредієнти
Вершкове масло – 100 гр | |
Темний шоколад – 100 гр | |
Цукор – 90 гр | |
Яйце – 1 шт | |
Жовток – 1 шт | |
Борошно – 60 г | |
Какао-порошок – 80 гр | |
Горіхи пекан – 80 гр |
Брауні відноситься до рецептами американської кухні. Це шоколадне тістечко має насичений смак і соковиту вологу структуру. Для його приготування використовується темний шоколад, какао, вершкове масло і цукор, переважно коричневий. Класичний рецепт цим обмежується, але часто в тісто для брауні додають волоські горіхи, чорнослив або сушену вишню. У цьому рецепті використовуються горіхи пекан (за смаком та зовнішньому вигляду нагадують волоські горіхи).
Покроковий рецепт
Підготуйте всі інгредієнти. Шоколад порубаєте на дрібні шматочки, горіхи подрібніть. Вершкове масло розтопіть разом з шоколадом. Приберіть з вогню.
В шоколадно-масляну суміш додайте цукор і горіхи. Добре перемішайте. Цукор повинен повністю розчинитися.
Додайте в тісто яйце і жовток. Додайте борошно з какао. Обережно перемішайте.
Форму для випічки застелити пергаментним папером. Викладіть тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форму в духовку на 25 хвилин. Випечений брауні наріжте на квадрати. Подавайте з морозивом або просто з кавою.