Інгредієнти
Філе риби – 500 г без шкіри (у мене тілапія) | |
Борошно – 2/3 склянки | |
Яйця курячі – 4 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинна олія – 4 столові ложки |
Бризол – французький кулінарний шедевр. І скоріше, це навіть не страва, а спосіб приготування. Так як бризол – це фарш, м’ясна або куряча відбивна або, як ви вже зрозуміли, рибне філе, засмажене в яйці/омлеті. Брізоль можна робити у льєзоні, тобто в яйце додавати вершки або молоко і вже в цій суміші обвалювати основний продукт. При цьому підвищується калорійність продукту і при смаженні з’являється гарна скоринка.
Перший раз бризол я спробувала в гостях у подруги. Смак мені дуже сподобався, та й рецепт, дізнавшись він просто готується, мене порадував. Приготувати самій, ніяк не доходили руки. Мій перший бризол я вирішила приготувати з риби. (Мені здається, що найскладніше – приготувати брізоль із фаршу. При цьому потрібно більше вправності, і не факт, що страва буде ідеально. Так що, риба – кращий варіант для новачків в приготуванні бризол). У мене в морозильній камері якраз чекала цього випадку тілапія. Думаю, вона найбільше підходить до даного страві, так як не водяниста і має малу кількість кісток. Ось і рецепт бризол… Впевнена, Вашій родині брізоль із риби дуже сподобається. Спробуємо приготувати?
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Блюдо потрібно готувати по одній порції.
Приготувати бризол.В тарілці розмішати виделкою одне яйце з сіллю і перцем (не збивати).
Розморозити рибне філе (як я вже писала, краще всього підійде тілапія або інше не кістляве рибне філе без шкіри). Філе промити під проточною водою, обсушити. Філе риби обваляти з обох сторін у борошні.
Потім рибу опустити в яйце, гарненько вмочити з обох сторін.
На слабкому вогні розігріти сковороду з рослинним маслом (якщо використовуєте сковороду з антипригарним покриттям, можете скоротити кількість масла). Викласти рибу на сковороду. Вилити на рибу залишки яйця.
Всі яєчко, що скло з риби потрібно зібрати лопаткою і обмазати рибу зверху (треба робити все швидко, так як яйце схоплюється моментом).
Коли яйце схопитися і злегка підсмажитися, перевернути філе. Продовжувати смажити під кришкою 3-5 хвилин на слабкому вогні. Зняти рибну бризол зі сковороди. Сковороду протерти серветкою, налити 1 столову ложку рослинної олії і смажити наступне філе риби в яєчку.
Подавати брізоль із риби можна, нарізавши шматочками, в якості закуски. Або, прикрасивши тарілку зеленню, подавати як основну страву з гарніром з картоплі з овочами.
Як ви бачите, готувати рибу зовсім не складно! Спробуйте здивувати свою другу половинку на день святого Валентина ;-). Успіху і приємного апетиту!