Брокколі з печерицями та сиром

Брокколі з печерицями та сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний варіант легкого, здорового, простого і швидкого у приготуванні вечері. Низькокалорійне блюдо багате білками, клітковиною і сприяє гарному травленню.

Покроковий рецепт

Для початку чистимо, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до золотистої скоринки. Додаємо приправи, сіль і спеції за смаком. Я використовую готовий набір приправ “Прованські трави”.

Трьом на крупній тертці або дрібно ріжемо моркву, додаємо до обсмаженої цибулині, тушкуємо 5 хвилин.

Крупно ріжемо свіжі печериці або додаємо нарізані заморожені. Додаємо до обсмаженою овочам, перемішуємо. Гриби повинні дати воду, в якій їх треба гасити 10 хвилин, своєчасно помішуючи.

До тушкованим печерицям додаємо капусту брокколі в рівній пропорції. Якщо капуста заморожена, можна не додавати додатково воду, тушкувати все разом близько 15 хвилин на слабкому вогні. Якщо ж капуста свіжа, її треба залити киплячою водою і тушкувати на 10 хвилин довше.

Знімаємо страву з вогню після 30 хвилин з початку приготування. На дрібній тертці натираємо сир. Щоб зробити блюдо низькокалорійним, раджу використовувати нежирні сорти сиру – наприклад, моцарелла. Якщо ви не орієнтуєтеся на калорійність, використовуйте пармезан, чеддер або ламбер, враховуючи особисті уподобання. Посипте сиром блюдо і залиште під кришкою на 3 хвилини.