Готується страва з капусти під сирно-сметанним соусом досить швидко і дуже просто, а подавати його рекомендується з салатом з будь-яких свіжих овочів або з рисом.
Інгредієнти
капуста брокколі – 200 грам | |
цвітна капуста – 200 грам | |
брюссельська капуста – 200 грам | |
сушена подрібнена петрушка – за смаком | |
цибуля ріпчаста – головка | |
оливкова або соняшникова олія – за смаком | |
морська сіль, дрібна – за смаком | |
густа сметана, домашня – 120 мл | |
вершки жирні – 1 / 2 склянки кімнатної температури | |
суміш різних перців – за смаком | |
будь-який твердий сир – 70 грам | |
панірувальні сухарі – жменя |
Готується страва з броколі, цвітної та брюссельської капусти під сирно-сметанним соусом досить швидко і дуже просто. А подавати його рекомендується з салатом з будь-яких свіжих овочів або з рисом.
Покроковий рецепт
У великій кількості холодної води промити броколі, цвітну капусту і брюссельську капусту. Потім розібрати брокколі і цвітну капусту на суцвіття. Викласти всю капусту (всі три види) у чашу пароварки і готувати хвилин п’ятнадцять.
В цей же час можна зайнятися приготуванням сирно-сметанного соусу. Для цього слід підготувати будь-який твердий сир, дрібно натерти його і пересипати в миску. Додати вершки, перемішати.
Додати суміш перців, трохи солі, сметану. Насипати сушену петрушку, ретельно перемішати приготований соус.
Підготувати глибоку вогнетривкий посуд, змастити її маслом дно. Викласти суцвіття броколі, цвітної та брюссельської капусти, приготовані на пару.
Полити капусту сирно-сметанним соусом і зверху посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку, прогріту до двохсот градусів і запікати приблизно 8-10 хвилин.
Подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!