Брускетта з лососем, помідорами і авокадо

Брускетта з лососем, помідорами і авокадо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Брускетта з трьома різними смаками.

Інгредієнти

хліб “чіабатта” – 1 буханка
томати – 1-3 шт.
перець болгарський – 1-2шт.
авокадо – 1
лимон – 1/2
форель (слабосолона) – 4 скибочки
сир сирний – 150 гр
олія оливкова – 1 ст. л
часник – 1 зубчик
сіль – 1/2 ч. л

Як приготувати Брускетта з лососем, помідорами і авокадо

Чіабатта, томати, сир…!!! Ммм.. Це можна їсти нескінченно! По смаковим пристрастям-я італійка! Сьогодні готую брускетту. Страва родом, звичайно ж, з Італії. Їжа простолюдинів. Проста, смачна та ситна. Рецептів брускетти величезна кількість. Фантазувати можна нескінченно. Основа – підсушений хліб. А на нього все що завгодно, починаючи від овочів і закінчуючи м’ясом і рибою. Але я сьогодні не буду відходити від класики. Але внесу свої нотки в блюдо. Брускетта підійде, як для швидкого, легкого перекусу, так само, як закуска до святкового столу. А ще може бути стравою “Ой, раптово нагрянули гості!”

Покроковий рецепт

Готуємо продукти.

Томати і перець нарізаємо кубиками, викладаємо на розігріту сковорідку. Смажимо 3-4 хв. Овочі не повинні перетворитися на кашу. Повинні залишитися “альденте”.

Овочі солимо, перчимо. Додаємо дрібно нарізаний часник. Все перемішуємо. Смажимо ще 1 хв. Тільки для того, щоб часник віддав свій аромат. Вимикаємо.

З авокадо виймаємо м’якоть. Закладаємо в блендер. Додаємо 1 ст. ложку оливкової олії, сік 1/2 лимона, щіпку солі. Подрібнюємо. Можна подрібнювати заглибним блендером до стану однорідної пасти. Але я не дуже люблю такий варіант, волію шматочками.

Чіабатту режим на 12 скибочок і підсушуємо, зручним для вас способом. Я робила це в мультепекаре. Але можна на сковороді або в духовці.

Далі, всі скибочки чіабатти змащуємо сиром. На чотири скибочки викладаємо подрібнену авокадо. На наступні чотири овочі. І останні чотири червоною рибою. Прикрашаємо лимоном, зеленню. Готово! Смакота…!