О, булгур… Улюбленець східної кухні…
Інгредієнти
Булгур – 200 грам | |
Печериці – 200 грам | |
Морква – 1 штука (середня) | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука (середня) | |
Вода – 400 мілілітрів | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Масло топлене – 20 грам Можна використовувати будь-яке, на якому готуватимете |
У цьому рецепті описано приготування дуже смачного і поживного страви, з використанням незвичній для нашої території крупи і грибів.
Покроковий рецепт
Підготовка інгредієнтів: почистити моркву і цибулю, помити (та, якщо потрібно, почистити) гриби, відміряти потрібну кількість булгуру і води, спецій і масла.
Нарізати цибулю. В цьому блюді доречніше буде нарізати середнім кубиком (або трохи менше).
Порізати моркву. Теж кубиком, але дрібним.
Порізати печериці. У цьому рецепті гриби можна різати як завгодно, мені подобається часточками: кожен гриб на 1/4 і ще на 3 частини.
Поставити сковороду на середній вогонь (або трохи повільніше), розтопити масло (якщо у вас рослинна, то розігріти). Додати в масло цибулю і моркву, перемішати і злегка обсмажити. Приблизно 5-7 хвилин. Я спочатку кладу цибулю, а через пару хвилин моркву, і ще 5 хвилин обсмажую разом.
Додати до овочів печериці. Перемішати. Накрити кришкою і залишити хвилин на 5-7. Гриби не потрібно смажити, нехай просто дадуть воду і трохи підрум’яняться.
Перемішати ще раз. Розсунути до країв гриби з овочами. У центр викласти булгур (я поклала ще трохи олії, оскільки ця крупа дуже любить вершкове масло, добре з ним сполучається) і обсмажити помішуючи до легкого горіхово-вершкового запаху.
Влити воду, додати сіль і перець, перемішати і накрити кришкою. Готувати не відкриваючи кришку, до повного вбирання і випаровування води.
Коли води не залишиться, перемішати і дати трохи настоятися під кришкою.
Через 10-15 хвилин можна подавати 🙂 Приємного апетиту!
Я люблю цю страву їсти просто так, як воно є…Можна додати зелені або овочевий салат, теж буде смачно.