Булочки Великодній заєць

Булочки Великодній заєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати опару.
В теплому (кімнатної температури, не гаряче) молоці розчинити дріжджі.

Додати склянку борошна, добре розмішати. (Борошно обов’язково просіяти, це поліпшить структуру тіста і його підйом).

Поставити в тепле місце на 20 хвилин

Поставити в тепле місце, накривши бавовняним легким рушником. Можна поставити на сонечко або біля теплої газ плити (якщо у вас щось варитися). Але найкращий варіант – в раковину, наповнену теплою водою. Опара піднімається дуже швидко, протягом 20 хвилин.

У підійшла опару додати білий цукор, ванільний цукор, яйце, перемішати.

Поставити в тепле місце на 1 годину

Додати розм’якшене масло, перемішати. А потім борошно, перемішати. Кількість борошна може варіюватися, оскільки це залежить від якості борошна. Підсумок – тісто має не прилипати до рук, але і не повинно бути крутим (інакше булочки будуть жорсткими). Знову поставити в раковину з теплою водою, приблизно на 1 годину. Спочатку тісто буде підніматися повільно, потім все швидше. (Не давайте тесту перестояти, а то воно буде погано підніматися при випічці).

Корицю змішати з 20 гр цукру для посипання.

…Тісто піднялося.

Ліпимо зайчиків

Взяти шматочок розкачати з нього ковбаску товщиною 3 -4 см, приплющить (див. фото). Змастити маслом те місце, що хочемо присипати і посипаємо цукром і корицею.

Згорнути рулет як показано на фото.

Надрізати вушка й лапки у майбутнього зайця.

Ось ще зразок інших зайців, але мені більше сподобалися перші.

На деко вистелити папір для випічки. Викласти дріжджові булочки. Дати їм растояться 15 хвилин, накривши чистим бавовняним рушником.

А поки розігріти духовку до 180 градусів. Випікати дріжджові булочки 15-20 хвилин до підрум’янення.


“На галявині біля пенька, зайці скачуть тропака,
Танцюють, веселяться, тупотіти не бояться.
Ради ясному деньку, ради старому пеньку.
Кленам і ромашок, птахам і комашкам”!

Приємного апетиту!