Булочки з листкового тіста

Булочки з листкового тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для того, щоб приготувати легкі і ніжні булочки з листкового тіста потрібно взяти листкове тісто, у мене в упаковці 2 пласта, злегка розморозити і розкачати. Далі беремо какао, 1 ст. л. цукру і яйце. Перемішуємо і змащуємо тісто сумішшю.


Звертаємо тісто з кожного краю в трубочку і розрізаємо на порційні шматочки. На лист, злегка змащений олією викладаємо майбутні булочки і трохи притискаємо, якщо їх не сплющив вони будуть розсипатися. Можна використовувати пергаментний папір, як у мене, але її теж можна злегка змастити, щоб тісто не прилипало до паперу. Відправляємо заготовки в розігріту до 200° духовку на 15-20 хвилин.


Поки булочки в духовці, час приготувати сироп. У невелику каструльку виливаємо вершки, додаємо 1 ст. л. цукру і цедру апельсина. Цедру я натирала на самій дрібній тертці. На невеликому вогні варимо сироп 10 хвилин, щоб цукор розчинився.


Готовий сироп прибираємо трохи охолонути, дістаємо булочки з духовки і перекладаємо в глибоку ємність. Заливаємо булочки сиропом. Поки вони гарячі легко його вберуть в себе і стануть дуже м’якими і ніжними.

Все, готово! Приємного апетиту.