1. Буряк відварити до готовності. Остудити і очистити.
2. Фініки замочити водою, щоб стали м’якими. Змішати в чаші комбайна насіння соняшнику, вівсяну муку і фініки.
3. Маса повинна вийти щільна, не дуже липка. Якщо маса не ліпиться додайте трохи води з-під фініків.
4. Роз’ємну форму застелити пергаментом.
5. На дно викласти отриману масу і розрівняти. Це легко зробити, якщо руки змочувати водою.
6. Желатин замочити на 40-60 хвилин (або використовувати швидкорозчинний). Розвести на вогні. В чаші комбайна змішати нарізану буряк, сир і мед. Влити розтоплений желатин і добре перемішати.
7. Вилити сирну масу на основу і поставити в холодильник до повного застигання.
8. Ось такий яскравий і корисний десерт вийшов!
9. Такий чізкейк можна сміливо подати на святковий стіл замість звичних тортів!